Julmys, julblues och en grå filtomte


– Det här var allt den mysigaste julmarknaden på länge, säger kvinnan som står och värmer sig vid brasan ute på gårdsplan.
Barnen har varit inne och hämtat sig var sitt äpple och försöker nu hitta bästa platsen att grilla dem på. Glöd – inte eldslågor, grilla – inte bränna. Inte det lättaste då en lätt snöfylld bris får lågorna att fladdra lite hit och dit.
Själv har jag lagt beslag på två grillpinnar och kör dubbelt korv. Får bli lite nödgrillning, hungrig ju. Men tja, slapp i vart fall pulsa ut i mörka skogen och leta rätt på och tälja till pinnarna själv.
Det är något alldeles speciellt med en sprakande brasa, inte minst när mörkret tränger på runt omkring och rösterna från de andra skuggfigurerna runt brasan blir till ett dämpat småmummel.
I snön runt omkring står små upplysta påsar och en och annan fackla sprakar trotsigt i kylan.
Mysigt, var ordet.

Fast jag borde kanske slagit till på jultallriken ändå! Den ser alldeles otroligt läckert ut, upptäcker jag när jag kollar in i det uppvärmda konferensrummet, där flera besökare bänkat sig för att smörja kråset medan bandet King Bisquit soundcheckar inför kvällens lilla spelning.
Tröstar mig med en liten köprunda ute i caféet istället. Inte lätt att välja dock, en liten gipsängel, härligt gladrandiga stickade sockar och bollar, juluppsättningar i egentillverkade krukor, charmiga julkort och . . .  och . .
Slår till på två burkar chutney samt några påsar ischoklad och knäck.
Och jo, visst lyckas jag lägga vantarna på en liten gråtomte i filt också! Med svart skägg, så klart.
Jag döper den snabbt till min lilla mulla-tomte och väl hemma ställer jag honom på varma filten i soffan.
Där kan han ha det mysigt tills jul.

Missade du lördagens julmarknad så har du en ny chans  idag, söndag den 5 december. Öppet kl 11-16.

Ett svar till “Julmys, julblues och en grå filtomte

  1. Håller fullständigt med! Mysigaste julmarknaden på länge! Fina saker av naturliga råvaror till vettiga priser är inte självklart idag! Här finns det ett stort ännu inte utnyttjat område som jag tycker Lärjeåns trädgårdar kan gå i frontlinjen för. och King Bisquit ska vi inte tala om – jäklar vad de svängde!! Hoppas de vill göra om spelningen nästa advent! då ska jag skicka alla mina vänner till Angered!
    Lotta g

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s