Reflektioner om hösten

Hösten – en tid för reflektion. Foto: Bengt Moberg

Nu är hösten här och det bara regnar och regnar.
Några ljuspunkter skall vi väl kunna vaska fram ändå. Man kan se fram emot solglimten mellan skurarna, tända ljus och svepa om sig den varma pläden. Hantverk eller handarbeta inomhus utan dåligt samvete för att man borde gå ut.
Det är också trevligt att planera för våren och sommaren när ljuset kommer tillbaka. Ladda batterierna med meningsfulla saker.
På hösten finns tid till att lära sig nya saker eller landa i att man kan något bra. Det är viktigt med balans mellan arbete och fritid. Ett riktigt arbete, inte sysselsättning. Yes I can!

Det är nyttigt att arbeta med att vidga trygghetszonen. Att ringa det där jobbiga telefonsamtalet  och inse att det var inte så farligt. Det är ju så mycket lättare att maila. Skriv och klick. Färdigt.
Att hitta till en adress man aldrig kört till. Jättesvårt innan man har prövat. Eller att anmäla sig till gympa. Tänk om någon tycker att jag har fula skor. Jag stannar hemma i stället så att jag inte gör bort mig. Jag har ju i alla fall inte råd med de senaste modeprylarna som alla andra har.
Tänk om  andra också är nervösa och rädda för att göra bort sig. Eller tänk om jag inte klarar lika mycket som  andra gör. Det är att vidga trygghetszonen- tänja gränserna  att tro på att man duger i sina egna och andras ögon. Det är du själv som bestämmer om du duger – ingen annan.
Hur vidgar du din trygghetszon?
Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s