Nytt personal- och arbetsrum i trädgårdshallen

Detta bildspel kräver JavaScript.


Återigen hörs hammarslagen ljuda på Lärjeåns Kafé & Trädgårdar.
Snickargänget bär brädor och gipsskivor, sågar och spikar och uppe på det nylagda loftet ses regnjacksklädda män bolla runt stora sjok av glasfiberull.
Den stora kalla trädgårdshallen har delats in i flera mindre utrymmen, varav ett isolerats för att bli ett rymligt och trivsamt personal- och arbetsrum.
För alla som knappt slutat frysa efter den förra iskalla och snörika vintern bådar det gott inför den kommande. De blå barackerna, som ställdes upp då, kommer visserligen att vara kvar – de behövs som omklädningsrum med mera – men med ett rejält och uppvärmt rum blir det lättare att sätta igång lite andra projekt under tiden som själva trädgården ligger i vila.
– Och nästan allt byggmaterial kommer från den rivna friidrottshallen här bredvid, berättar Benny som leder ombyggnaden.
Återanvändning är allt ett fint ord!

Ombyggnaden är förstås inte helt gratis ändå, den kostar både genom eget arbete, inhyrd plåtslagare med mera. Totalt en hiskelig massa pengar, berättar Pernilla Svedbo Lindgren, vd för Vägen ut! kooperativen.
Samtidigt med ombyggnaden av trädgårdshallen installeras luftevärmepumpar, så kallade värmeväxlare, i det nya personalrummet, konferensrummet, kaféet och i källaren. Även om byggnaden ägs av Göteborgs kommun är den tyvärr inte uppkopplad till stadens centralvärme och Vägen ut! kooperativen får själva bekosta upprustningen – av kommunens hus.
I kaféet väntar ytterligare en ”mysfaktor” – mer om detta senare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s