Nyslungad honung till sommaren?

Humlehonung, finns det? Vi kanske får svaret i sommar. Foto: Isolde Berner

Gott nytt år 2012!
Jag läste en Ps i GP; må dina sorger bli lika korta som dina nyårslöften.
Denna konstiga vinter med +7 grader. Förra året var det en massa snö och halt var det också.
Under året som gått har vi fått igång vårt kafé och vår växtförsäljning. Med kvällsöppet till kl 20 varje onsdag och underhållning, med alldeles för lite publik nu när fler vet om att Lärjeåns café och trädgårdar har öppnat. Kaféet öppnar igen den 17 januari. Välkomna!
Kom gärna med förslag på vilken sorts underhållning  som skulle roa er att se.

Vi har gjort klart vår mellanvägg i trädgårdshallen så vi slipper frysa. Vi har haft kompostkurs och miljökurs. Kanske blir vi miljöcertifierade i år. Kursen i allemansrätt körs i repris för de som inte var med förra gången. Gamla stolar blev som nya med nysydda överdrag. En hel massa kånkande blev det när det var uthyrt i konferensrummet. Banka och bullra fick vi inte då, eftersom det störde verksamheten. Ett problem att ta itu med inför det nya året. Deltagarna måste jobba och konferensen måste hyras ut. Lite knepig ekvation, men problem är till för att lösas. Och sist men inte minst julmarknaden.
En ny tradition har skapats på Lärje.

Till sommaren har vi kanske en bikupa så vi kan sälja honung. Delar av personalen har gått på bikurs för att lära sig hur man sköter dessa husdjur. Thierry fick närkontakt med en av dessa som stack honom på örat.  Den 1 februari börjar vår nye trädgårdsmästare, så får vi se vad han har för ideér och tankar. Välkommen säger vi redan nu.
Birgitta

3 svar till “Nyslungad honung till sommaren?

  1. Jag tror Tappra Mödrars Kapell skulle passa mycket bra på ert cafe. Finns i Göteborg med egenhemsida och på facebook. Lycka till och Gott Nytt År! 🙂

  2. Birgitta Andersson

    Tack för tipset!
    Jag kikade lite grann på deras hemsida och det kan verkligen vara något som passar oss.

  3. Kul! Hoppas att det blir av! =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s