Ännu ett riktigt hästarbete

Några tog genvägen till Storås! Foto: Marja Fodorpataki

Mera häst – gödsel.
På grund av bilbrist fick vi ta till apostlahästarna till Storås ridklubb för att hämta gödsel till drivbänkarna. Lite tungt men hem kom vi med våra skottkärror med gödsel. Sedan sådde vi dill och sallat direkt i drivbänkarna, efter uppblandning med plantjord. Nu börjar vi så smått med utesådderna eftersom det obrunna gödslet värmer bäddarna.

Det börjar bli trångt i källaren så nu går flytten med småplantorna till det nya bubbelplasttältet. Bara vi kan hålla lagom temperatur, så växterna inte kokar eller fryser. Det är så mycket hela tiden med de små. Tänk på det när ni handlar i affären (eller hos oss) hur mycket arbete som ligger bakom odlingen av grönsakerna.
Naturligvis är det roligt också. Små frön är livet.

Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s