Läs om karriärstöd i bloggen ”Uppdrag Vägen ut”

uppdragvagen ut blogg EvaI bloggen ”Uppdrag Vägen ut!” tar Daniel Karsson en närmare titt på Vägen ut!s karriärstödmodell.

Hur kan man hjälpa och stötta människor som kanske har en bakgrund i tungt missbruk, varit långtidssjukskrivna eller av andra anledningar inte haft mer en enstaka korta jobb under många år att komma på fötter igen och in i ett fungerande arbetsliv?
uppdragvagen ut blogg MiraKarrärstöd kallas metoden Vägen ut! kooperativen använder sig av. En stödmodell, en vägen-till-arbete-kedja genom sociala företag, som arbetades fram inom ESF-projektet Effektivare vägar till arbete, 2009-2011. Projektet drevs av Vägen ut! kooperativen i nära samarbete med Coompanion, Samordningsförbunden, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Göteborgs Stad.

Men hur går det till i praktiken? Hur fungerar det?
Några svar på de frågorna hittar du i bloggen ”Uppdrag Vägen ut! Karlsson kollar karriärstöd” där Daniel Karlsson under några månaders praktik kommer att titta närmare på Vägen ut!s och den karriärstödsmetod som används inom kooperativen.
Allt med fräsch ögon.
Redan nu finns flera intressanta intervjuer och funderingar att läsa på bloggen. Och fler kommer, så markera och följ!
Mer om karriärstöd kan du läsa i broschyren Karrärstödmodellen (pdf) på Vägen ut!s hemsida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s