Optimisterna möter Krutgubbarna i veckans film

Optimisterna5Två riktiga krutgummor i laget Optimisterna som möter herrlaget Krutgubbarna i en volleybollmatch.

98-åriga Goro är volleybollagets drottning. Med sin viljestyrka, sin    livslust och sina lila Converse är hon en inkarnation av lagets filosofi. Vi   följer Goro och resten av laget på och utanför volleybollplanen – från det   ögonblick de väljer att möta de svenska Krutgubbarna, genom matchför  beredelserna som rör allt från intensiva träningspass till teambuilding- virkning. Optimisterna är ett ovanligt volleybollag från Hamar i Norge. Laget består av kvinnor mellan 66 och 98 år som har tränat tillsammans i 40 år. Nu börjar de tröttna på att bara träna. De vill spela en riktig match och ryktet säger att det finns ett svenskt herrlag där den äldste bara är 90 år. Krutgubbarna är med på noterna och för Optimisterna blir det en oförglömlig resa och en storslagen landskamp mellan Sverige och Norge och mellan kvinnor och män.

Vad: Angereds Bio visar dokumentärfilmen ”Opimisterna” av Gunhild Westhagen Magnor, Norge/Sverige 2013. När: Torsdag 10 april kl 18.30. Se trailer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s