Vägen ut! + Solel = sant?

Detta bildspel kräver JavaScript.

I juni bjöd Verdandi in Vägen ut! kooperativen på föredrag om solel. På Egen El-kullen hölls föredraget av Johan Ehrenborg, vd för ETC Förlag, ETC Utveckling och Egen El, med chockerande siffror om solel.

Visste du till exempel att varje år strömmar solen in 170 tusen TWh energi. 0.2 % av den tar vi tillvara på, och sammanlagt med olja, kärnkraftverk osv producerar hela världen sammanlagt 16 TWh – lite mindre än solen alltså.

Efter föredraget guidades besökarna runt på ETC Solpark där de bland annat visades smarta lösningar på problem som att solen ibland går i moln.
Om du tycker att det låter intressant och själv vill besöka Solparken så anordnas ett par rundvisningar om året. Här kan du läsa om några andra som också vart där.

Det återstår att se om (när?!) vi kan uppbringa de ca 300000 det hade kostat att smälla upp solceller på Lärjeåns Kafe och Trädgårdars tak. Vägen ut! Fastighetsservices Thomas Preifeldt säger ” Okej det kanske inte kommer bli någon jättestor vinst, men det kanske är värt det.”

Ett svar till “Vägen ut! + Solel = sant?

  1. Gunilla Arneström

    Tycker det är spännande o absolut ,det passar in i eran verksamhet. Crowdfunding hjälper ju många nya idéer att samla in pengar till olika projekt/uppstarter där inte verksamheten vill ta lån. Fixa också någon form av låda vid dörren el. Annan plats för insamling speciellt ändamål.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s