Green Catering nästa steg på Vägen ut!s Gröna Resa

Äppelmust från Ängås Trädgård Bild: Monika Lindqvist

Vägen ut! kooperativens VD Pernilla Svebo Lindgren Bild: Ann Bendix

Vägen ut!s Gröna Resa går nu vidare och startar Green Catering.
– Först tänkte vi starta ett helt nytt kooperativ, men när vi tänkte efter har vi ju redan tre kooperativ som arbetar med gröna trädgårdar och grönt kök. Vi vill ta dem ett steg längre, säger Vägen ut!s vd Pernilla Svebo Lindgren.
Nu blir projektet en kombination mellan gammalt och nytt. Nya deltagare kommer in genom projekt 1000 Jobb http://goteborgsregionen.coompanion.se/1000-jobb-i-sociala-foretag-2020/ och det gröna arbetet intensifieras inom de verksamheter som redan finns.
Green Caterings mat ska vara KRAVmärkt och närproducerad. Produkter som håller för de här kraven ska också lanseras under varumärket Hållbart från Vägen ut. Det gäller också för förädlad mat från Lärjån, Ängås och Kajskjul, vilket väntas ge fördelar marknadsmässigt.
Alla som deltar i projekt 1000 Jobbs spår Green Catering kommer att få utbildning. Pontus Ahlin på VU Kajskjul 46, Mari Odenbjörk på VU Ängås trädgård och Pernilla Svebo Lindgren har redan gått utbildningen Foodmaker http://cmeducations.se/utbildning/foodmaker. Detta har höjt kunskapen om hållbar matproduktion och lett till ett ökat engagemang kring frågan. Träffar mellan köksmästare och trädgårdsmästare från de tre kooperativen har ökat intresset och samarbetet.
Green Catering och Vägen ut!s Gröna Resa är ett resultat av det första ECG-bokslutet som gjordes 2014. ECG-bokslut (Economy for common good) är en metod som mäter hur stort samhällsbidrag företagen skapar i form av sociala, miljömässiga och demokratiska värden.
Med avstamp ur bokslutet går Vägen ut!kooperativen från att vara miljömässigt bra företag till att ta ännu större ansvar och bli hållbara företag.
#csr, #sofisam, #estrella, #vagenutbranneby,

Text: Ann Bendix

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s