Vägen ut! på Bokmässan 26-29 september!

Vi är sociala företag! (1)

På årets Bokmässa kan ni träffa oss på Globala Torget — platsen som sätter fokus på Agenda 2030 och de 17 globala målen. Vi kommer ha samtal om socialt företagande, arbetsträning och kvinnoperspektiv i Forum Skills monter samt filmvisning och samtal på Rosa scenen.

Under fyra dagar, sista helgen i september, förvandlas H-hallen i Svenska mässan till en myllrande mötesplats för demokrati, mänskliga rättigheter och en rättvis hållbar global utveckling. Möt författare, konstnärer, civilsamhällets organisationer, myndigheter och andra som arbetar för en bättre värld.  Du hittar hela programmet för Globala Torget här: http://globalatorget.se/

ROSA SCENEN

Fredag 27 september kl 17.30-17.50

FRÅN BIDRAGSTAGARE TILL FÖRETAGARE – EN HISTORIA OM EGENMAKT. Film & samtal. Våra företag har dubbla uppdrag. Vi säljer varor och tjänster och välkomnar människor på arbetsträning. När vi går med vinst återinvesterar vi och anställer människor som stått långt ifrån arbetsmarknaden. Vi är 128 medarbetare varav 70 kvinnor och 58 män. Tillsammans har vi 63 barn under 18 år som växer upp med en pappa eller mamma som behövs på sitt arbete och kan betala sina räkningar. Gunilla Klingensjö, vice VD

Söndag 29 september kl 14.00-14.20

EN FUNGERANDE VÄG IN I SAMHÄLLET. Film & samtal. Villa Vägen ut! boende och behandlingshem är ett personligt boende för människor som brutit med missbruk och kriminalitet. Målet med boendet är att bryta med en destruktiv livsstil och skapa ett bra liv med arbete, aktiv fritid och ett nytt socialt nätverk. Gunilla Klingensjö, vice VD

GLOBALA TORGET, FORUM SKILLS MONTER

ERBJUD INTE FYRKANTIGA LÖSNINGAR TILL ALLA — FÖR EN DEL MÄNNISKOR ÄR RUNDA. Vägen ut! kooperativen är arbetsintegrerande sociala företag, ASF – hur kan ASF bidra till de globala målen och samhällsförändring genom hållbart företagande?

Fredag kl:13.00-14.00 Angelica Lindblad

TILLSAMMANS ÄR VI MODIGA – EN HISTORIA OM EGENMAKT Arbetsträning i Vägen ut! kooperativen. Vår företagskultur bygger på egenmakt och syftar på den process som ger människor kontroll och makt att bestämma över sin egen situation. Hos oss arbetar alla 100 procent av sin förmåga oavsett om du arbetstränar eller är medarbetare.

Fredag kl:14.30-15.30 Angelica Lindblad och Tina Marten

VILLA VÄGEN UT! KARIN De flesta kvinnojourer saknar resurser och kompetens för att ta emot kvinnor med missbruk. Vi tar emot våldsutsatta kvinnor med missbruk – dygnet runt. Om föräldrar får sina liv att fungera bra så påverkar det barnens liv nu och när de blir vuxna. Tillsammans inom Vägen ut! har vi 83 barn under 18 år som växer upp med en pappa eller mamma som behövs på sitt arbete och kan betala sina räkningar.

Fredag kl:16-19 och lördag kl:10-12  Tina Marten

Söndag kl:10-12 Gunnar Gabrielsson

Människor växer hos oss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s